Feyenoord bezegelt miljoenentransfer: Walemark tekent in Rotterdam

Feyenoord bezegelt miljoenentransfer: Walemark tekent in Rotterdam

17 januari - 15:36 Laatste update: 16:02
Eredivisie 0 Reacties

Feyenoord heeft via de officiële kanalen bevestigd de transfer van Patrik Walemark van BK Häcken te hebben afgerond. De twintigjarige Zweed tekent een contract dat hem tot 2026 aan de Rotterdamse club bindt. 

Martin Ericsson, sportief directeur van de Zweedse ploeg, is in zijn nopjes met de uitgaande transfer. "We hebben een deal met Feyenoord gesloten waar alleen maar winnaars uit zijn gekomen." Met de overgang is een bedrag van 3,25 miljoen euro gemoeid. "Het voelt goed dat we deze belangrijke deal voor onze club af hebben kunnen sluiten, tegelijkertijd is dit de juiste stap voor Patrik. We hopen en vertrouwen erop dat hij een mooie toekomst voor zich heeft."

"Alles is zo snel gegaan, ik heb het nog niet helemaal door. Het voelde goed dat we met Häcken over alles hebben kunnen praten, ik en Martin (Ericsson, red.) hebben geweldige gesprekken gehad. Wat ik over de club en de stad heb gehoord, voelde geweldig en nu ik iedereen hier heb ontmoet, voelt het zelfs beter dan ik dacht", bespreekt de jongeling zijn transfer naar Rotterdam op de site van zijn voormalig werkgever. "Ik ben erg dankbaar voor alle steun en alle liefde die ik in deze twee jaar heb gekregen."

De linksbenige aanvaller geldt als revelatie in de Zweede competitie, de Allsvenskan. Walemark scoorde negen keer in 29 duels in 2021. De verwachting is dat Walemark snel gezelschap krijgt van een andere nieuwe aanwinst: Cole Bassett wordt voor anderhalf jaar gehuurd van Colorado Rapids en komt woensdag in Rotterdam aan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie