Transfernieuws

'Ajax ziet af van koopoptie van 10 miljoen en laat spits terugkeren naar Italië'

'Ajax ziet af van koopoptie van 10 miljoen en laat spits terugkeren naar Italië'

23-05-2023 12:21

De wegen van Lorenzo Lucca en Ajax scheiden na afloop van dit seizoen. De boomlange aanvaller wordt sinds de zomer 2022 gehuurd van Pisa, maar de Amsterdammers hebben besloten de koopoptie op de Italiaan niet te lichten.

Dat meldt de lokale Italiaanse krant Quotidiano Sportivo Pisa. Lucca kon deze zomer volgens afspraak voor tien miljoen euro definitief inlijven, maar Ajax gaat de optie niet lichten. Sinds zijn komst naar de hoofdstad kwam de 2,03 meter lange aanvaller in dertien wedstrijden in actie, waarin hij twee keer scoorde.

Mogelijk maakt Lucca deze zomer alsnog een transfer. Quotidiano Sportivo Pisa weet dat er volop interesse is in de jeugdinternational. Onder meer de Serie A-clubs Sassuolo en Bologna volgen Lucca, net als topclub AC Milan. Club Brugge zou eveneens geïnteresseerd zijn. Eerder sprak de rechtspoot al uit ervoor open te staan blijven Italië actief te blijven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!