Nieuws

Perez uit kritiek op PSV-uitblinker: 'Vermoeiend om dat jankgezicht te zien'

Perez uit kritiek op PSV-uitblinker: 'Vermoeiend om dat jankgezicht te zien'

22-05-2023 22:51 Laatste update: 22:51

Kenneth Perez irriteert zich mateloos aan het gedrag van PSV'er Xavi Simons. De ESPN-analist vindt het vermoeiend om naar de Oranje-international te kijken door zijn 'jankgezicht'.

"Heerenveen had de cadeautjes moeten uitpakken, want PSV heeft de mentaliteit om terug te komen. En heel vaak is daar Xavi Simons bij betrokken", zei Perez zondagavond na afloop van het 3-3-gelijkspel bij Dit Was Het Weekend. "Hij heeft een ongelooflijke honger", merkte de ESPN-analist, die zich soms ook stoort aan de PSV'er, op. "Het gaat vaak gepaard met dat 'jankgezicht'. Dat is dan wel weer vermoeiend om naar te kijken. Je hoeft je niet elke keer aan te stellen."

Perez benadrukt wel dat de kwaliteiten van Simons buiten kijf staan. "Hoe die penalty gewonnen wordt door Simons, dat is gewoon doorzetten. Snel op de voeten zijn en ten koste van alles de bal willen pakken. Het is superslecht van Bruma, maar ook echt wel knap van Simons. Hij beleeft een geweldig seizoen."

Simons kwam tot dusver in alle Eredivisie-duels in actie voor PSV. In 33 optredens was hij goed voor zeventien treffers en negen assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!