De Mos geeft Schmidt tactisch advies voor topper met Ajax: 'Dat is noodzakelijk'

De Mos geeft Schmidt tactisch advies voor topper met Ajax: 'Dat is noodzakelijk'

17 januari - 15:17
Eredivisie 0 Reacties

Volgens Aad de Mos doet PSV-trainer Roger Schmidt er goed aan om een systeemwijziging door te voeren voor de topper tegen Ajax. De analist denkt dat Joey Veerman een bepalende rol kan hebben in een systeem met twee spitsen en een ruit op het middenveld. 

In gesprek met het Eindhovens Dagblad noemt De Mos het middenveld van PSV 'kwetsbaar'. Door de absentie van Ibrahim Sangaré - die deelneemt aan de strijd om de Afrika Cup namens Ivoorkust - moet Schmidt volgens de gewezen trainer van systeem wisselen.

"Die kwetsbaarheid zou aanstaande zondag duidelijk kunnen worden, met Gutiérrez, Van Ginkel en Götze (op het middenveld, red.)", doelt De Mos op de 4-3-3 formatie die de Duitse trainer in Groningen hanteerde. Hij denkt dat een 4-4-2 opstelling de Eindhovenaren soelaas biedt in de wedstrijd tegen de regerend landskampioen.

"Ajax heeft natuurlijk twee aanvallende middenvelders, Berghuis en Gravenberch, waar PSV rekening mee moet houden. Ik denk dat een versterkt middenveld hartstikke noodzakelijk is om tegen Ajax een resultaat te halen", vervolgt De Mos.

De oud-trainer van zowel Ajax als PSV denkt dat Maximiliano Romero en Carlos Vinícius de defensie van de Amsterdammers in de problemen kunnen brengen. "Speel de lange bal in de hoeken, daar hebben Blind en Mazraoui een hekel aan. PSV moet iets verzinnen en met een diamant op het middenveld gaan spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie