Nieuws

Gewilde Botman blinkt uit in Frankrijk en wordt opgenomen in Elftal van de Week

Gewilde Botman blinkt uit in Frankrijk en wordt opgenomen in Elftal van de Week

17-01-2022 13:42 Laatste update: 13:56

Sven Botman is door het gerenommeerde Franse magazine L'Équipe opgenomen in het Elftal van de Week. De mandekker van Lille kon niet voorkomen dat de wedstrijd tegen Olympique Marseille in een 1-1 gelijkspel eindigde. De Nederlander oogst lof wegens zijn sterke optreden.

Na een kwartier spelen opende Botman de score in de topper, door een corner knap tegendraads binnen te koppen. De centrale verdediger staat in de nadrukkelijk belangstelling van Newcastle United en AC Milan. Ondanks de vermeende interesse verschafte Lille deze week duidelijkheid door te stellen dat de 21-jarige verdediger onder geen beding mag vertrekken.

De uitstekende wedstrijd die Botman speelde wordt op waarde geschat door het gezaghebbende medium. Hij wordt beoordeeld met een 7 voor zijn optreden, net als acht andere spelers in het Elftal van de Week. De uitblinkers waren in de 21ste speelronde aanvaller Wissam Ben Yedder (AS Monaco) en doelman Gauthier Gallon (Troyes AC), die beiden met een acht werden beoordeeld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!