Oranje komt niet verder dan minimale overwinning op bezoek bij nietig Letland

08-10-2021 22:35

Het Nederlands elftal heeft een zeer benauwde overwinning geboekt op bezoek bij Letland. Oranje had veel de bal en kreeg een aantal prima kansen, maar de thuisploeg werd soms ook gevaarlijk. Davy Klaassen werd uiteindelijk de matchwinner.

Oranje begon niet heel goed aan het treffen met Letland. De Letten kregen goede kansen, maar vergaten te scoren. Klaassen deed dat in de negentiende minuut wel. Hij schoot een volley fraai tegen de touwen, na een corner van Memphis Depay: 0-1.

Na de openingstreffer golfde het spel op en neer. Er waren kansen voor beide ploegen. Bij rust stond het echter nog steeds 0-1 in het voordeel van Oranje. Na de pauze werd het Nederlands elftal dreigender en moest Letland vooral verdedigen.

Toch bleef de verdubbeling van de marge uit voor Oranje. Louis van Gaal besloot na ruim een uur spelen om Noa Lang te laten debuteren. De buitenspeler van Club Brugge moest Oranje van een broodnodige lading creativiteit voorzien.

Met Lang in het veld kreeg Nederland ook prima mogelijkheden, maar die gingen er niet in. In de blessuretijd zette Letland nog even aan. Justin Bijlow moest Oranje behoeden voor puntenverlies met een goede redding. Daardoor wint de ploeg van Van Gaal met minimale cijfers en de nodige moeite. Door het gelijkspel bij Turkije-Noorwegen staat Oranje nu twee punten los in WK-kwalificatiepoule G.