Namli staat voor grote uitdaging in Rotterdam: 'Er staan banen op het spel'

Namli staat voor grote uitdaging in Rotterdam: 'Er staan banen op het spel'

17 januari - 13:22
Eredivisie 0 Reacties

Younes Namli is terug in de Eredivisie: hij maakte zondag na 73 minuten zijn rentree in de wedstrijd tegen SC Cambuur (1-1). De huurling van FK Krasnodar streek op 11 januari opnieuw neer bij Sparta. De Deen kijkt uit naar de uitdaging op Spangen om zijn tijdelijke werkgever voor degradatie te behoeden.

In gesprek met het Algemeen Dagblad is de 27-jarige Namli overtuigd van lijfsbehoud. "We gaan er wat van maken met Sparta, die overtuiging heb ik echt. Ik ben nog nooit in mijn loopbaan gedegradeerd. En reken maar dat me dat ook dit seizoen niet gebeurt."

De linkspoot staat bekend als technische en sierlijke voetballer, terwijl bij Sparta nu vooral hard werk moet worden verricht. "In profvoetbal is mooie acties maken alleen niet genoeg. Juist in de situatie waarin de club nu zit zullen we met elkaar keihard moeten knokken. En daar wil ik mijn verantwoordelijkheid in nemen", tekent het medium op.

Namli is zich bewust van de situatie waarin de nummer zestien van de Eredivisie zich bevindt. "Ik kan hier allemaal wel mooie verhalen ophangen over leuk voetballen en lekkere dribbels maken. Maar dat lijkt me nu niet gepast."

De dribbelaar is zich er terdege van bewust dat er meer dan alleen de sportieve component op het spel staat in het komende half jaar. "Als de club naar de eerste divisie zou moeten, zou dat betekenen dat mensen op kantoor misschien wel hun werk verliezen. Dit is een serieuze zaak. Er staan banen op het spel. En daarvan ben ik me heel erg bewust. Als spelersgroep moeten we degradatie ten koste van alles zien te voorkomen", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie