Antwerp van Van Bommel kan koppositie verliezen na nederlaag bij Brugge van Lang

21-05-2023 15:10

Royal Antwerp FC is er niet in geslaagd om wederom te winnen van Club Brugge. De ploeg van Mark van Bommel verloor met 2-0, waardoor ze de eerste plaats kunnen verliezen aan Union Saint-Gilloise.

Vorige week wist Antwerp na een bizarre comeback nog te winnen van Club Brugge, maar zondag wisten Van Bommel en co. dat niet nog eens te flikken. Bij Antwerp begonnen Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs en Vincent Janssen in de basis. Gyrano Kerk begon op de bank tegen Club Brugge, waar Noa Lang en Bjorn Meijer in de basis begonnen.

In de eerste helft waren er wat kansen voor Janssen, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren voor de rust. Na rust kwam daar verandering in. Tweemaal wist Casper Nielsen het net te vinden voor de Bruggelingen. Dit keer wist Antwerp niet terug te komen van een dusdanige achterstand.

Antwerp staat daardoor nog wel eerste met 45 punten, maar als Union Saint-Gilloise weet te winnen van KRC Genk, dan nemen zij de koppositie over. De ploeg van Bart Nieuwkoop heeft namelijk maar één punt minder.