Nieuws

Mauro Júnior lijkt concurrentiestrijd te winnen: 'Hij is betrouwbaar en fit'

Mauro Júnior lijkt concurrentiestrijd te winnen: 'Hij is betrouwbaar en fit'

17 January - 12:14 Laatste update: 13:46
0

Mauro Júnior werd bij de hervatting van de Eredivisie opnieuw in de basis geposteerd door PSV-trainer Roger Schmidt. Het ziet ernaar uit dat de Braziliaan voorlopig de voorkeur krijgt boven de eerder onomstreden Philipp Max.

Na afloop van het met 0-1 gewonnen duel op bezoek bij FC Groningen verschafte de Duitse coach duidelijkheid over de linksback-positie. "Op dit moment krijgt Mauro Júnior de voorkeur omdat hij betrouwbaar is en het ritme heeft", vertelt de oefenmeester aan het Eindhovens Dagblad. De interceptie van de multifunctionele speler leidde de treffer van de Brabanders in. "Ook vandaag (zondag, red.) heeft hij weer laten zien dat hij voor ons offensief belangrijk kan zijn."

Max heeft lang te kampen gehad met de naweeën van een coronabesmetting. "Het heeft hem wat tijd gekost om weer terug te komen op het niveau dat hij kan bieden." Voorlopig hoeft de 28-jarige Duitser op weinig speelminuten te rekenen. "Hij is nu weer fit, maar Mauro krijgt nu de voorkeur omdat hij zoals gezegd het ritme heeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie