Nieuws

'Onrust bij Napoli, voorzitter hint op vertrekt Spalletti, maar trainer ontkent'

'Onrust bij Napoli, voorzitter hint op vertrekt Spalletti, maar trainer ontkent'

20 mei - 15:52

Het is onrustig bij SSC Napoli. Succescoach Luciano Spalletti lijkt op de schopstoel te zitten, maar de trainer geeft zelf aan dat er niets aan de hand is.

Voorzitter Aurelio De Laurentiis hintte vrijdagavond op een vertrek van Spalletti bij de club. De Italiaan bezorgde de Napolitanen voor het eerst sinds 1990 weer het landskampioenschap, maar achter de schermen lijkt niet alles soepel te lopen. La Gazzetta dello Sport meldt dat het contract van de Italiaanse manager stilzwijgende is verlengd, tegen het zere been van de trainer aan. Spalletti zou het een gebrek aan waardering vinden dat de club zijn contract eenzijdig heeft verlengend in plaats van met hem om de tafel te gaan en een nieuw contract op te stellen. "Spalletti is een kampioen en kampioenen moeten de ruimte hebben om volledig tot recht te komen. Als hij wil vertrekken, zullen we elkaar de hand schudden", vertelde De Laurentiis waarmee hij inspeelde op een vertrek van de trainer.

Spalletti schoof zaterdag aan bij de persconferentie en stelde dat er helemaal niets klopt van alle berichtgevingen. "Je moet het aan de club vragen, niet aan mij. Ik heb niets afgewezen en er zijn geen clausules. Ik heb nog niets binnen gekregen van een andere club. Alle verhalen zijn onzin. De club moet dat naar buiten brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie