Nieuws

Van der Vaart veroordeelt Vloet: 'Dit mag niet, onacceptabel, ontsla hem'

Van der Vaart veroordeelt Vloet: 'Dit mag niet, onacceptabel, ontsla hem'

17-01-2022 11:23 Laatste update: 13:40

De analisten bij Studio Voetbal zijn unaniem: Heracles Almelo handelt verkeerd door Rai Vloet nu alweer in de gelederen te sluiten. Een ontslag of een vertrek uit Almelo zou een betere optie zijn. Afgelopen zaterdag maakte de 26-jarige middenvelder zijn rentree als invaller.

Vloet was in de nacht van 13 op 14 november onder invloed en veroorzaakte een ongeval op de A4 waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. Het Openbaar Ministerie en de rechter moeten zich nog buigen over het fatale ongeluk. Desalniettemin besloot Heracles Vloet weer in genade aan te nemen.

Theo Janssen ziet een complexe situatie. "Het is een hele moeilijke situatie. "Het is als speler beter om een tijdje uit de wind te gaan, een stapje terug te doen. Hij is nu te snel terug." Rafael van der Vaart is meer uitgesproken. "Dit soort dingen kunnen niet. Je moet hem ontslaan. Hij rijdt iemand dood. Wat denk je van de mensen thuis? Zij krijgen alles mee... Je bent een voorbeeld. Als club moet jouw policy zijn: dit mag niet, accepteren we niet, dus we ontslaan hem."

Arno Vermeulen 'snapt Heracles niet' naar eigen zeggen en noemt het besluit van de club 'laf'. "Ze hadden ook kunnen zeggen: Vloet speelt dit seizoen niet meer. Voor de nabestaanden is dit een verschrikkelijk moment. Dit moet je niet willen." Pierre van Hooijdonk denkt dat de beste oplossing voor Vloet is om met 'stille trom' naar het buitenland te vertrekken. "Voor Vloet is geen toekomst meer in Nederland. Hij krijgt opmerkingen in elk stadion."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!