Nieuws

Rice looft Nederlandse voetbal: 'Geweldige voetbalopvatting en speelwijze'

Rice looft Nederlandse voetbal: 'Geweldige voetbalopvatting en speelwijze'

19-05-2023 10:20

Declan Rice is erg te spreken over de speelstijl van AZ en het Nederlandse voetbal in het algemeen. Na afloop van de Conference League-kraker tussen AZ en West Ham United sprak de aanvoerder van de Londenaren vol lof over de tegenstander.

"Je hebt het altijd moeilijk tegen Nederlandse teams", stak Rice donderdagavond van wal voor de camera van BT Sport. "Ze hebben zo’n geweldige voetbalopvatting en speelwijze. Zelfs toen ik als kind tegen Nederlandse clubs speelde, hadden we het al lastig. Ze hebben veel de bal en ze zijn enorm goed getraind. Ook AZ was in de passing zo sterk vandaag."

Rice was ontzettend blij met de finaleplaats, maar gaf aan geen feest te gaan vieren in de stad. "We gaan vanavond Amsterdam niet in. We vliegen gelijk terug naar Londen omdat we natuurlijk nog wat wedstrijden hebben", aldus de West Ham-aanvoerder. "Toch zullen we vanavond het een beetje vieren. We zongen al liedjes om nog één avond te blijven hier. Maar helaas moeten we al naar huis."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!