Janssen uitgesproken: 'Haller keert bij Ajax terug op de bank: Brobbey is beter'

Janssen uitgesproken: 'Haller keert bij Ajax terug op de bank: Brobbey is beter'

17 januari - 11:08 Laatste update: 13:42
Eredivisie 0 Reacties

Met het aantrekken van Brian Brobbey heeft Ajax geanticipeerd op de afwezigheid van Sébastien Haller. De Ivoriaan neemt namens Ivoorkust deel aan de Afrika Cup. Theo Janssen denkt dat de tiener in de basis blijft staan, wanneer de topscorer van de Champions League én de Eredivisie in Amsterdam terugkeert.

Brobbey staat er goed op bij Janssen, zo bleek zondagavond bij Studio Voetbal. "Ik denk dat als Haller terugkomt, en Brobbey speelt nog een paar wedstrijdjes, dat Haller kan gaan zitten", is de voormalig international van Oranje uitgesproken. "Ik denk dat Brobbey beter is, dat denk ik echt."

Alhoewel de recordaankoop van Ajax uitstekend presteert, dicht Janssen Brobbey goede kansen toe voor een basisplaats na de maand januari. "Als je bij Ajax in de spits speelt, krijg je zó veel kansen en zeker als je met Tadic en Antony aan de zijkanten speelt. Als Brobbey het hele seizoen zou hebben gespeeld, had hij er zeker twaalf gemaakt."

Janssen vindt dat de goals van Haller in de Eredivisie niet te zwaar moeten wegen. "Haller heeft twaalf goals gemaakt in de Eredivisie en heeft het natuurlijk fantastisch gedaan in de Champions League. Maar als Pierre van Hooijdonk nu in de spits gaat staan bij Ajax, maakt hij er ook twaalf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie