Nieuws

Eenhoorn baalt van confrontatie na afloop AZ-West Ham: 'Excuus, dit is niet goed'

Eenhoorn baalt van confrontatie na afloop AZ-West Ham: 'Excuus, dit is niet goed'

19-05-2023 07:11 Laatste update: 07:50
1

Robert Eenhoorn baalt van de situatie die is ontstaan na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United. Supporters braken door een hek en vielen familieleden van de uitploeg aan.

Eenhoorn zat zelf op de tribune en zag het voor zijn eigen ogen gebeuren. "Ik hoopte eigenlijk bij het hek aan te komen voordat-ie om was, maar dat was te laat", vertelt de algemeen directeur bij ESPN. "Ik zag allerlei mensen passeren. Dan hoop je nog dat het enigszins rustig blijft. Dit is niet goed, heel slecht. Excuses naar West Ham dat dit gebeurd is. Vorige week hebben we ongeveer hetzelfde meegemaakt, maar niet zo erg als dit. Toen konden we het voorkomen, nu was er wel een confrontatie."

De directeur legt voor de camera uit wat er volgens hem precies gebeurde. Volgens Eenhoorn brak er een groep mensen door het hek en zag hij al snel dat er weinig aan te doen was. "Het was veel tegen veel. Er stonden ook nog spelers van hen tussen. Je moet er helemaal niet aan denken dat daar iets mee gebeurt. Er zaten familieleden op de tribune, dus ik snap wel dat zij hen verdedigden. Ik zou precies hetzelfde hebben gedaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!