Van Bommel doet open sollicitatie: 'Elke trainer wil daar werken'

Van Bommel doet open sollicitatie: 'Elke trainer wil daar werken'

17 januari - 09:55
Bundesliga 0 Reacties

Mark van Bommel is drie maanden na zijn ontslag bij VfL Wolfsburg toe aan een nieuwe trainersklus. De Nederlander heeft een voorkeur voor een rentree in de Bundesliga, erkent hij in gesprek met BILD.

Momenteel wacht Van Bommel op aanbiedingen, maar spreekt alvast uit welke clubs hij voorrang zal geven. "Ik wil zo snel mogelijk weer op het veld staan. Het liefst keer ik terug in de Bundesliga", is hij eerlijk tegenover het toonaangevende Duitse medium. De oefenmeester werd afgelopen zomer aangesteld bij Wolfsburg, maar kon ik oktober zijn spullen al pakken. Na acht duels zonder zege op rij zag de clubleiding van Die Wölfe geen perspectief meer in een verdere samenwerking.

Van Bommel ziet zich in de toekomst bij Bayern München voor de groep staan. Tussen 2006 en 2011 speelde hij voor Der Rekordmeister, waar hij tweemaal beslag legde op de landstitel en twee keer de DFB Pokal won. "Elke trainer wil bij Bayern werken. Ik heb daar gespeeld, ik ken de club, maar dat is geen garantie dat ik daar ook trainer zal worden."

Hij is lovend over de prestaties van Julian Nagelsmann. "Het team speelt gestructureerd. Nagelsmann is net begonnen, had geen gemakkelijke voorbereiding en nu heeft hij de trein op de rails. Ze spelen gevarieerd, goed voetbal en zoeken snel de aanval. Er is een duidelijk idee."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie