'Ten Hag had corona: 'Het klopt dat hij een paar dagen niet op de club was''

'Ten Hag had corona: 'Het klopt dat hij een paar dagen niet op de club was''

17 januari - 09:16
Eredivisie 0 Reacties

Erik ten Hag heeft na het trainingskamp in Portugal 'enkele dagen' thuisgezeten. De Telegraaf meldt dat het om een coronabesmetting ging, maar Ajax wil dat niet bevestigen.

"Het klopt dat Erik ten Hag enkele dagen niet op de club is geweest", verklaart een woordvoerder van de Amsterdammers aan de ochtendkrant. "Over de redenen: of het om een coronabesmetting, quarantainemaatregel of privézaak ging, laten wij ons niet uit."

Daags voor de wedstrijd tegen FC Utrecht stond Ten Hag weer op het trainingsveld bij Ajax. De Amsterdammers benadrukken dat alle aanwezigen in De Galgenwaard een negatieve test aflegden. Ajax had eerder in januari kwaad bloed gezet in Nederland, wanneer bekend werd dat vier besmette selectie- en stafleden tegen de richtlijnen in vanuit Portugal naar Nederland zijn gevlogen. Op de persconferentie na het duel kwam het tot een aanvaring tussen Ten Hag en Valentijn Driessen.

"We hebben juist heel zorgvuldig en professioneel gehandeld. We hebben namelijk steeds getest terwijl dat eigenlijk helemaal niet hoefde. We hebben het risico op besmettingen en een uitbraak hiermee voorkomen. Anders hadden we niet eens geweten dat die mensen positief waren", reageerde Ten Hag fel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie