Wedstrijdverslag

Real Madrid wint eerste prijs van seizoen na overwinning op dapper Athletic

Real Madrid wint eerste prijs van seizoen na overwinning op dapper Athletic

16-01-2022 21:24

Real Madrid is de winnaar van de Supercopa. De Koninklijke rekende in de finale af met reuzendoder Athletic Bilbao, waardoor de eerste prijs van het seizoen binnen is.

In de halve finale van de Supercopa nam Real Madrid het op tegen aartsrivaal FC Barcelona. Na verlenging wist de ploeg van Carlo Ancelotti te winnen, waardoor een plekje in de finale een feit was. Athletic rekende in de andere halve finale af met Atlético Madrid.

Real was de sterkere ploeg in de einstreid, maar toch kreeg Athletic ook kansen. Na 38 minuten was de eerste goal van de wedstrijd een feit: Luka Modrić schoot op aangeven van Rodrygo in één keer raak.

In de tweede helft verdubbelde Karim Benzema de marge namens Real vanaf de strafschopstip. Yeray Álvarez blokte de bal even daarvoor namelijk met zijn arm. In het restant van de wedstrijd slaagde Athletic Bilbao er niet in om de aansluitingstreffer te maken. Daardoor zijn de Basken geen titelhouder meer en gaat Real Madrid met de Supercopa aan de haal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!