Nieuws

Groningen treft maatregelen en speelt het seizoen uit in een lege Euroborg

Groningen treft maatregelen en speelt het seizoen uit in een lege Euroborg

17-05-2023 16:12 Laatste update: 16:18

FC Groningen gaat het Eredivisie-seizoen afsluiten in een leeg stadion. Dat besluit is genomen na het incident tegen Ajax, waarna de wedstrijd zonder publiek moest worden uitgespeeld.

Groningen heeft na een gesprek met burgemeester Koen Schuiling besloten de laatste twee duels van het seizoen af te werken zonder publiek. Dat geld dus voor de uitwedstrijd tegen Vitesse en het thuisduel met Sparta. Dit seizoen hebben er al meerdere incidenten plaatsgevonden en ook afgelopen weekend tegen Ajax ging het mis. Een supporter rende het veld op met een spandoek en ook werden er rookbommen op het veld gegooid. Dinsdagmiddag werd het duel met de Amsterdammers uitgespeeld in een lege Euroborg.

Het is al het hele seizoen onrustig bij de Groningers, die vorige week degradeerden naar de Keuken Kampioen Divisie. De maatregelen die nu getroffen zijn, betekent dat de Trots van het Noorden het laatste Eredivisie-duel met Sparta in een leeg stadion moet spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!