Nieuws

'Groningen heeft laatste wedstrijd met publiek al gespeeld: Vitesse sluit uitvak'

'Groningen heeft laatste wedstrijd met publiek al gespeeld: Vitesse sluit uitvak'

17-05-2023 15:15

Supporters van FC Groningen zijn aanstaande zondag niet welkom bij de uitwedstrijd tegen Vitesse, meldt De Gelderlander. De ongeregeldheden tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax zijn hier de oorzaak van.

Afgelopen zondag ging het voor de derde keer dit seizoen fout in de Euroborg. Supporters van FC Groningen gooide rookbommen op het veld en één van de supporters besloot het gras zelfs te betreden. De man werd opgepakt, maar inmiddels is bekend dat hij niet wordt vervolgd en enkel een boete krijgt.

Het heeft Vitesse en de gemeente Arnhem aan het denken gezet. Om te voorkomen dat de wedstrijd van komend weekend een vroegtijdig einde krijgt, heeft de gemeente in gesprek met Vitesse en de politie dan ook besloten om het uitvak in het Gelredome dicht te houden.

Het zou zomaar kunnen dat Groningen zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie met publiek al heeft gespeeld. De aanwezigheid van publiek tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Sparta Rotterdam staat op de tocht. Het bestuur van de Trots van het Noorden gaat vandaag met de gemeente van de stad in gesprek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!