Opinie

Perez en Vink zien 'geweldige speler' bij Ajax: 'In alles wat hij doet is er rust'

Perez en Vink zien 'geweldige speler' bij Ajax: 'In alles wat hij doet is er rust'

16-01-2022 21:44

Marciano Vink en Kenneth Perez zijn onder de indruk van Jurriën Timber. De twee analisten vonden dat de verdediger van Ajax uitblonk op bezoek bij FC Utrecht (0-3).

Perez begint over Timber bij Dit Was Het Weekend. "In het begin had ik mijn twijfels of hij lang genoeg was om Europees als centrale verdediger te spelen. Die twijfel is nu echt weg bij mij. Door zijn snelheid kan hij makkelijk één-op-één spelen. Wat een geweldige speler. In alles wat hij doet is er rust en hij raakt nooit in paniek."

Vink vertelt dat hij ook onder de indruk is van Timber. "Hij is inderdaad snel, kan fantastisch voetballen en is sterk, maar buiten dat anticipeert hij als de beste. Hij ziet al waar het gevaar of de problemen kunnen ontstaan. Dan hoef je geen sliding of een domme tackle in te zetten. Alles ziet er koel en kalm uit, dat komt puur en alleen door het spel te lezen en in te zien wat er gaat gebeuren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!