Nieuws

Waar en wanneer wordt de finale van de Champions League 2023 gespeeld?

Waar en wanneer wordt de finale van de Champions League 2023 gespeeld?

17 mei - 08:24 Laatste update: 25 mei - 15:40

Denzel Dumfries en Stefan de Vrij leverden dinsdagavond een wereldprestatie door zich met Internazionale te plaatsen voor de finale van de Champions League. Daarin is het Manchester City van Nathan Aké de tegenstander. Waar wordt de eindstrijd in 2023 eigenlijk gehouden? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Vorig seizoen won Real Madrid in het Stade de France in Parijs ten koste van Liverpool FC zijn veertiende Champions League-finale. Dit seizoen zal er een andere winnaar beslag leggen op de titel. Zowel Manchester City als Internazionale wisten door te stoten tot de finale.

Waar wordt de Champions League-finale 2023 gespeeld? 

De finale van de Champions League van het seizoen 2022/23 wordt op zaterdag 10 juni 2023 om 21.00 uur in Turkije gespeeld. Istanbul is de stad die de eindstrijd plaats gaat laten vinden, in het Atatürk Olympisch Stadion. Dat is het stadion waar het Turkse nationale elftal zijn wedstrijden speelt, maar ook van de club Fatih Karagümrük. Er is plaats voor zo'n 81.283 toeschouwers.


Het Atatürk Olympisch Stadion: het decor van de Champions League finale van het seizoen 2022/23

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!