Nieuws

Inter bereikt de Champions League-finale: dit is de keerzijde voor Oranje

Inter bereikt de Champions League-finale: dit is de keerzijde voor Oranje

17 mei - 06:52

Denzel Dumfries en Stefan de Vrij schreven dinsdagavond dan wel geschiedenis door het behalen van de finale van de Champions League, maar heeft een negatieve kant voor het Nederlands elftal. Slechts vier dagen na finale van het miljardenbal staat de halve finale van de Nations League tegen Kroatië op het programma.

Dumfries, die dinsdag als basisspeler in het veld stond bij Inter, rekende af met AC Milan (1-0) waardoor de finale van de Champions League is behaald. Deze eindstrijd staat op zaterdag 10 juni op het programma in Istanbul. Dat betekent dat Dumfries en De Vrij op zijn vroegst op zondag kunnen aansluiten in Zeist, maar dan zullen de eventuele festiviteiten wel gemist moeten worden. Op 14 juni speelt Oranje in De Kuip tegen Kroatië.

De Vrij kan de laatste interlands niet meer rekenen op een basisplaats, maar Dumfries is een belangrijke pion voor bondscoach Ronald Koeman. De rechtsback was in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk geschorst, en dat was te merken ook. Woensdagavond wordt bekend wie de tegenstander van Inter wordt in de Champions League-finale: Manchester City of Real Madrid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!