Haller snoert criticasters de mond op Afrika Cup, maar wint niet met Ivoorkust

16-01-2022 20:45

Het Ivoorkust van Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré heeft zondag een overwinning uit handen gegeven op de Afrika Cup. Mede door een goal van eerstgenoemde waren De Olifanten op weg naar een overwinning, maar niets bleek minder waar.

In de eerste Afrika Cup-wedstrijd tegen Equatoriaal Guinea maakte Haller geen goede indruk. De spits van Ajax revancheerde zich tegen Sierra Leone: na een klein half uur opende hij de score.

Het bleek echter niet genoeg voor een overwinning. Door goals van Musa Kamara, Nicolas Pépé en Alhaji Kamara eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Haller en Sangaré stonden allebei 72 minuten lang op het veld. Bij Sierra Leone viel SC Cambuur-aanvaller Issa Kalon in de tweede helft nog in.

Ondanks het puntenverlies is de kans groot dat Ivoorkust naar de volgende ronde gaat op de Afrika Cup. Donderdag wacht nog een treffen met regerend kampioen Algerije voor Haller en Sangaré.