AZ heeft Feyenoord weer in het vizier na solide overwinning bij Fortuna

16-01-2022 20:32 Laatste update: 20:48

Ondanks een matige seizoenstart heeft AZ de aansluiting met de Eredivisie-top weer gevonden. Op bezoek bij Fortuna Sittard deden de Alkmaarders wat ze moesten doen, waardoor plek drie in zicht is.

Op zaterdag leed Feyenoord een nederlaag tegen Vitesse, waar AZ een dag later van kon profiteren. Bij een overwinning op Fortuna zou het gat met de Rotterdammers verkleind worden tot vier punten. Na een kwartier zat AZ al op rozen: Sam Beukema kopte een voorzet simpel achter Fortuna-aanwinst Michael Verrips.

Voor de AZ-goal was Fortuna ook dicht bij de openingstreffer. Na de vijftiende minuut werden de bezoekers echter sterker. Dat resulteerde in de tweede helft tot een verdubbeling van de marge: na gepruts van Roel Janssen maakte Yukinari Sugawara er 0-2 van. In het slot van de wedstrijd kwam Fortuna via Ben Rienstra nog wel terug in de wedstrijd, maar dat was niet voldoende voor een resultaat.

Door de overwinning kan AZ de derde plek ruiken. Fortuna blijft de nummer zeventien van de Eredivisie na speelronde negentien.