Breaking news

Barcelona bevestigt groot nieuws: Cruijff stopt als sportief directeur van de club

Barcelona bevestigt groot nieuws: Cruijff stopt als sportief directeur van de club

16-05-2023 15:46 Laatste update: 15:56

Jordi Cruijff vertrekt komende zomer bij FC Barcelona. De Nederlandse bestuurder is actief als sportief directeur van de club, maar gaat zijn aflopende contract niet verlengen.

Dat maken de Catalanen bekend via de officiële kanalen. De eerste geluiden over een vertrek van Cruijff staken maandag al de kop. De Nederlander twijfelde eraan om door te gaan in Camp Nou aangezien directeur voetbalzaken. Daar ligt een mogelijk vertrek van directeur voetbalzaken Mateu Alemany aan ten grondslag.

Volgens Barcelona heeft de bestuurder een 'emotionele bijeenkomst' gehad met voorzitter Joan Laporta, waarin hij heeft laten weten dat hij afscheid neemt van de club. Cruijff heeft de club laten weten dat hij ‘nieuwe professionele projecten wil ondernemen'. 'Het werk van Jordi Cruijff is zeer waardevol geweest bij alle voetbalbeslissingen en de wederopbouw van het eerste elftal. Bovendien was hij een persoon die heel dicht bij de coaches en de technische staf stond', zo laat de club weten in een statement.

Cruijff keerde twee jaar geleden terug bij Barcelona, waar hij ook als speler voor uitkwam. Daarin begon hij eerst met het adviseren van Laporta, waarna hij al snel promotie maakte. De zoon van legende Johan Cruijff werd ooit aangenomen om Alemany op te volgen, maar die lijkt nu dus naar Aston Villa te vertrekken. In Catalonië was Cruijff de rechterhand van Alemany, was hij verantwoordelijk voor de contractbesprekingen en had hij een grote stem in het transferbeleid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!