Nieuws

Welke tegenstanders treft Jong Oranje in de groepsfase van het EK 2023?

Welke tegenstanders treft Jong Oranje in de groepsfase van het EK 2023?

02-06-2023 08:27 Laatste update: 08:53

Aankomende zomer staat er voor Jong Oranje weer een EK op de planning. De ploeg van Erwin van der Looi eindigde als groepshoofd voor het toernooi dat wordt gehouden in Roemenië en Georgië. Tegen wie speelt Jong Oranje eigenlijk allemaal in de groepsfase van het toernooi? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Groepsfase in de kwalificatiereeks voor het EK

Het ging niet zonder slag of stoot, maar Jong Oranje plaatste zich als groepshoofd voor het EK. De Nederlandse beloften eindigden boven Zwitserland, Moldavië, Wales, Bulgarije en Gibraltar. Dat betekent dat er nu een volgende groepsfase te wachten staat.


Jong Oranje viert de overwinning ten koste van de leeftijdsgenoten uit Zwitserland

Groep A

Jong Oranje maakt onderdeel uit van Groep A. De jonge Leeuwen nemen het op tegen Georgië, België en Portugal. Dat betekent dat er tegen Georgië als gastland wordt gespeeld en dat er ook een treffen met de leeftijdsgenoten van onze zuiderburen op het programma staat. Daarnaast is er nog een clash met talentenfabriek Portugal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!