Interview

Schmidt grijnst na minimale PSV-overwinning: 'Veel respect en groot compliment'

Schmidt grijnst na minimale PSV-overwinning: 'Veel respect en groot compliment'

16-01-2022 20:16

Roger Schmidt is erg tevreden na de minimale zege van PSV op FC Groningen (0-1). De Duitser heeft 'veel respect' voor de prestatie van zijn spelers.

"Ik ben heel blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen", begint Schmidt na afloop bij ESPN. "Het was niet de perfecte wedstrijd, maar we scoorden snel (via Mario Götze, red.), hadden controle en gaven weinig kansen weg. We hadden het onszelf alleen wel makkelijker kunnen maken door de tweede goal te maken."

Schmidt dacht al dat PSV een lastige middag tegemoet ging in Groningen. "We hadden geen makkelijke voorbereiding, want vijftig of zestig procent van het team heeft de laatste weken amper kunnen trainen. Dus veel respect en een groot compliment voor de spelers. We hebben 150 lange ballen moeten verdedigen. Het was vechten."

Mario Götze scoorde in Groningen na elf maanden weer een goal in Eredivisie-verband. Dat zorgt ook voor tevredenheid bij Schmidt. "We hebben het erover gehad: dat hij nog niet had gescoord in de competitie, was een beetje vreemd. Misschien heeft hij zijn goals bewaard voor een belangrijk moment. Dit was een heel belangrijk moment", grijnst de PSV-coach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!