Ook zonder Salah en Mané weet Liverpool wat scoren en wat winnen is

16-01-2022 16:52

Liverpool is ook zonder steraanvallers Mo Salah en Sadio Mané simpel aan drie punten gekomen. Brentford werd op Anfield met 3-0 verslagen.

Salah en Mané spelen met hun landen op de Afrika Cup en dus hoopten manager Jürgen Klopp en alle fans op Anfield dat Diogo Jota en Alex Oxlade-Chamberlain, de twee spelers die nu naast Roberto Firmino in de voorhoede stonden, hun waarde konden bewijzen. In de eerste helft ging dat nog wat moeizaam. Brentford hield de gelederen knap gesloten en leek met 0-0 de rust te gaan halen.

Dat was buiten Fabinho gerekend. De Braziliaan treft niet vaak doel, maar deed dat bij afwezigheid van zijn twee aanvallers wel en zorgde daarmee op slag van rust voor de openingstreffer. In de tweede helft ging het vervolgens een stuk gemakkelijker voor The Reds, die twintig minuten voor tijd via Oxlade-Chamberlain op 2-0 kwamen.

Acht minuten later maakte Takumi Minamino er ook nog eens 3-0 van en was het pleit op Anfield definitief beslecht. Op de Premier League-ranglijst betekent dat dat Liverpool naar plaats twee stijgt en het nu elf punten achter staat op koploper Manchester City. The Reds hebben wel nog een wedstrijd tegoed en kunnen de marge dus verkleinen tot acht.