Nieuws

Toulouse zet Aboukhlal (ex-AZ) uit selectie: Franse bekerwinnaar start onderzoek

Toulouse zet Aboukhlal (ex-AZ) uit selectie: Franse bekerwinnaar start onderzoek

15-05-2023 23:53

Toulouse FC heeft besloten om Zakaria Aboukhlal voorlopig uit de selectie te zetten naar aanleiding van berichtgeving van het Franse RMC Sport. De Franse bekerwinnaar meldt niet om welk bericht het gaat, maar laat wel weten een intern onderzoek te zijn gestart.

RMC Sport deelde maandag een verhaal over de voormalig aanvaller van AZ. Volgens het Franse medium had de waarnemend burgemeester van Toulouse, Laurence Arribagé, tijdens een toespraak na de bekeroverwinning de spelers gevraagd om stil te zijn. "Thuis praten vrouwen niet zo tegen mannen", zou Aboukhlal gereageerd hebben op deze wens. Arribagé liet in een reactie echter weten dat deze berichtgeving niet klopt, maar RMC Sport blijft bij haar berichtgeving. Naar aanleiding hiervan is de club een intern onderzoek gestart.

Aboukhlal werd niet direct bestraft door Toulouse. De international van Marokko speelde afgelopen weekend echter niet mee tegen Nantes. Hij weigerde namelijk - evenals vier andere spelers van de bekerwinnaar van Frankrijk - een shirt te dragen waarop de bedrukking in regenboogprint afgedrukt was. De Franse bond hield het afgelopen weekend een campagne tegen homofobie. De campagne kreeg de naam: 'Homo of hetero, we dragen allemaal hetzelfde shirt'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!