Wedstrijdverslag

Cambuur legt Sparta ondanks blunderende keeper niet over de knie

Cambuur legt Sparta ondanks blunderende keeper niet over de knie

16 January - 16:20
0

Cambuur en Sparta zijn het nieuwe jaar begonnen met een gelijkspel. De Rotterdammers hadden in de slotfase het meeste recht op de zege, maar die kwam er niet meer: 1-1.

Cambuur was in 2021 dé revelatie van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie, terwijl het Sparta van Henk Fraser juist ontzettend tegenviel. Voor beide ploegen viel er dus wel wat te bewijzen in Leeuwarden en de thuisploeg, waar trainer Henk de Jong na een aantal weken afwezigheid weer terugkeerde op de bank, pakte dat het beste op.

Zij hadden het beste van het spel in de openingsfase, maar hadden wel de hulp van Tim Coremans nodig om aan de leiding te komen. De keeper van Sparta leek een voorzet vanaf links eenvoudig te vangen, maar liet de bal bij het neerkomen knullig los en zag tot zijn afgrijzen dat dat ook nog eens een tegendoelpunt opleverde. Daarmee kreeg Cambuur de 1-0 cadeau.

De Rotterdammers waren even van slag en hadden zowel voor als na de rust een aantal keer geluk dat ze niet ook de 2-0 moesten incasseren. Toch bleef de Kasteelclub in de wedstrijd hangen en een kwartier voor tijd sorteerde dat zelfs effect. Adrián Dalmau, die zijn eerste wedstrijd in het shirt van Sparta speelde, maakte er 1-1 van.

Die goal deed het heilige vuur ontwaken bij Sparta en in de slotfase zetten de gasten alles op alles om zelfs nog een overwinning mee te nemen uit de Friese hoofdstad. Dat lukte echter niet meer en dus blijven de mannen van Henk Fraser op een zestiende plaats staan. Cambuur houdt plek acht vast.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie