Exclusive

Wie is Tijjani Reijnders, de middenvelder van AZ die is geselecteerd voor Oranje?

Wie is Tijjani Reijnders, de middenvelder van AZ die is geselecteerd voor Oranje?

29-05-2023 21:58 Laatste update: 21:18

Tijjani Reijnders beleeft een uitstekend seizoen bij AZ en werd maandag voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Menig topclub heeft de middenvelder al op de radar en VoetbalNieuws brengt de carrière van de Zwollenaar voor je in beeld.

Reijnders is een absolute laatbloeier. Met zijn 24 jaar is hij niet de jongste meer, maar zeker niet te oud om aan het begin te staan van een prachtige carrière. Vader Martin Reijnders speelde meer dan 250 wedstrijden in het betaald voetbal.

Jeugd
Reijnders begon zijn loopbaan bij PEC Zwolle, maar vertrok in de jeugd al naar FC Twente. Jeugdtrainer Rob Boudrie gaf afgelopen jaar tegen Tubantia aan dat Reijnders min of meer naar de uitgang werd geduwd bij Twente omdat andere jeugdtrainers hem te klein vonden. "Hij hoefde niet meteen weg, maar hij voelde aan alles dat er geen vertrouwen in hem was", vertelde Boudrie. Reijnders besloot zijn heil ergens anders te zoeken en terug te keren naar PEC. Op 13 augustus 2017 debuteerde de middenvelder in Zwolle tegen Roda JC. Zijn eerste optreden werd ook direct zijn laatste aangezien Reijnders besloot om naar AZ te vertrekken.

AZ
Bij AZ moest Reijnders eerst zijn minuten gaan maken in het Jong-elftal van de Alkmaarders. Vlak voor zijn transfer naar AZ werkte de middenvelder nog in een supermarkt. "Ik vulde de schappen, zat achter de kassa en verdiende daar een paar honderd euro per maand mee", vertelde Reijnders onlangs tegenover de NOS. Volgens hem was die tijd goed voor zijn ontwikkeling om 'ook de andere kant van de medaille te zien.' Na anderhalf jaar bij het tweede van AZ te hebben gevoetbald koos de middenvelder voor een avontuur bij RKC Waalwijk. De verhuurperiode was echter maar van korte duur aangezien het seizoen 2019/20 vroegtijdig werd stilgelegd in verband met de coronapandemie.

Na zijn verhuur keerde Reijnders terug bij AZ en knokte hij zich afgelopen seizoen in de basis. Pas op 23-jarige leeftijd beleefde de talentvolle middenvelder zijn doorbraak en tegenwoordig is Reijnders niet meer weg te denken van het middenvelder van AZ. Vooral in de topwedstrijden die AZ speelde liet Reijnders zich geregeld van zijn beste kant zien, waar de wedstrijden tegen West Ham United in de halve finale van de Conference League misschien nog wel het beste voorbeeld van zijn. Met name in Londen heerste hij op het middenveld en zette AZ zelf met een droge knal op voorsprong. Bondscoach Ronald Koeman gaf kort daarna aan gecharmeerd te zijn van Reijnders, die zoals verwacht ook werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Maandag werd bekend dat Reijnders ook de definitieve selectie van Oranje heeft gehaald waardoor hij zich kan gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Kroatië in de finaleronde van de Nations League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!