Breaking news

PSV is zuinig in Groningen, maar werkt wel als koploper toe naar 'Ajax-thuis'

PSV is zuinig in Groningen, maar werkt wel als koploper toe naar 'Ajax-thuis'

16 January - 16:28
0

PSV heeft de koppositie in de Eredivisie weer overgenomen van Ajax. De Amsterdammers wonnen eerder op de dag met 0-3 van FC Utrecht en daar zetten hun Brabantse concurrenten een 0-1 zege bij FC Groningen tegenover.

De zege van Ajax in Utrecht betekende voor PSV dat de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen ook in winst moest worden omgezet om de koppositie van de Eredivisie te behouden. De Eindhovenaren waren vanaf minuut één van plan om dat ook te doen lukken, aangezien ze de Trots van het Noorden meteen bij de strot grepen. Dat leverde al snel een doelpunt op.

Na een prima actie van Cody Gakpo op links werd Mario Götze in staat gesteld om van dichtbij binnen te tikken en de score daarmee naar 0-1 te tillen. Een verdiende voorsprong, want Groningen was eerder al een paar keer goed weggekomen en kwam zelf amper op de helft van PSV. Dat lukte in het restant van de eerste helft overigens ook niet, maar omdat de formatie van Schmidt het na de openingstreffer rustig aan deed maakte dat voor de stand weinig uit.

Vlak na rust schrokken de Eindhovenaren wakker. Laros Duarte, die nog voor Jong PSV speelde, kegelde een vrije trap op de lat en tekende daarmee bijna voor de gelijkmaker. Toch was dat niet het teken voor Groningen om de schroom van zich af te gooien, want ze bleven moeite houden om zich onder de PSV-druk uit te spelen. De bezoekers speelden echter ook niet op de toppen van hun kunnen en dus hielden de mannen van trainer Danny Buijs hoop.

In de slotfase bracht hij Wessel Dammers nog in om als stormram voor paniek in de Brabantse defensie te zorgen en moest PSV geconcentreerd blijven om de zege over de streep te trekken. Dat was het ook, mede omdat Groningen eigenlijk te slordig was om echt kans te maken op een resultaat. De 0-1 kwam niet meer in gevaar en dus gaat PSV de topper tegen Ajax van volgende week als koploper in. De Trots van het Noorden is dertiende.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie