Nieuws

Nieuws uit Engeland: zwalkend Everton gaat verder zonder manager Benítez

Nieuws uit Engeland: zwalkend Everton gaat verder zonder manager Benítez

16-01-2022 15:56

Rafael Benítez is niet langer de manager van Everton. The Toffees hebben zondag bekend gemaakt dat de Spaanse oefenmeester de laan uit is gestuurd.

De dramatische resultaten van de 'blauwe' club uit Liverpool liggen aan de beslissing van het clubbestuur ten grondslag. De 2-1 nederlaag bij Norwich City, dat in de onderste regionen van de Premier League bivakkeert, van afgelopen zaterdag is de welbekende druppel geweest voor Everton.

Supporters schreeuwden al langer om het ontslag van Benítez, die nooit geliefd is geweest op Goodison Park. Een groot deel van de aanhang nam het de Spanjaard nog steeds kwalijk dat hij als manager van Liverpool denigrerende uitspraken deed over Everton. De afgelopen weken werd de druk steeds groter en die bleek zondag onhoudbaar.

De nieuwe manager, waar The Toffees nog geen uitspraken over doen, moet het seizoen van de club zien te redden. Op dit moment staat Everton op een vijftiende plaats en heeft het een marge van zes punten op de degradatiezone.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!