Utrecht klaagt na eerste helft tegen Ajax: 'Hij geeft verkeerde beoordeling toe'

Utrecht klaagt na eerste helft tegen Ajax: 'Hij geeft verkeerde beoordeling toe'

16 januari - 15:50
Eredivisie 0 Reacties

René Hake had reden tot klagen na de met 0-3 verloren thuiswedstrijd tegen Ajax. De trainer van FC Utrecht wees op een moment in de eerste helft, waar Tasos Douvikas onterecht werd teruggefloten.

De grensrechter was ervan overtuigd dat de Griek buitenspel stond en gooide zijn vlag omhoog, maar op de beelden was te zien dat Noussair Mazraoui buitenspel ophief. Bij onzekerheid moet de assistent-scheidsrechter altijd door laten spelen en dat deed hij nu niet. Dat kwam hem op boze reacties vanuit het Utrechtse kamp te staan.

Hake sprak tijdens de wedstrijd al zijn verontwaardiging uit en deed dat na afloop nogmaals. "Een uiterst merkwaardige situatie", oordeelt hij in gesprek met de NOS. "Er wordt meteen afgevlagd en gefloten, terwijl de regel is dat je door moet laten gaan. Douvikas komt dan gewoon één-op-één met de keeper te staan.. Dat had een moment kunnen zijn om weer terug te komen in de wedstrijd."

Toch moest ook de trainer toegeven dat zijn ploeg verdiend verloor. "Het zat niet mee omdat de grensrechter een verkeerde beoordeling maakt en dat toegaf, waar we niks aan hebben. Toch hebben we verdiend verloren. Ajax deed het gewoon goed, zowel met als zonder de bal. Ze waren agressiever en balvaster dan dat wij dat waren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie