Reactie

Ten Hag verrast door Brobbey: 'Dat is me opgevallen sinds hij weer bij Ajax is'

16-01-2022 15:25

Erik ten Hag heeft na de 0-3 zege van Ajax op FC Utrecht lovende woorden over voor Brian Brobbey. De teruggekeerde spits scoorde twee keer voor de Amsterdammers en krijgt complimenten van zijn trainer.

Brobbey kreeg bij Ajax nog wel eens kritiek op het feit dat hij fysiek niet in staat zou zijn om hele wedstrijden te spelen. Dat lijkt, ondanks het feit dat de aanvaller twintig minuten voor tijd werd gewisseld, nu veranderd. "Hij heeft stappen gezet, zeker in fysieke zin", laat Ten Hag in gesprek met de NOS optekenen. "Dat is mij zeker opgevallen sinds hij weer bij ons is. Hij past zich makkelijk aan en dat geeft hem en ons een goed gevoel."

Over de wedstrijd, waarin Ajax geen enkele moeite had met de matige Domstedelingen en via Antony en Brobbey al na achttien minuten op 0-2 voor stond, was de oefenmeester ook tevreden. "De zege was afgetekend. Ik heb een scherp en goed Ajax gezien en de tegenstander heeft geen kans gehad. Het was uitstekend, en ik heb schitterende teamgoals gezien."