Nieuws

Welke Engelse clubs spelen de play-offs om promotie naar de Premier League?

Welke Engelse clubs spelen de play-offs om promotie naar de Premier League?

13-05-2023 20:30

Zaterdag werd bekend dat Southampton één van de drie clubs is die naar de Championship gaat degraderen, maar dat betekent dat er volgend seizoen ook drie nieuwe clubs in de Premier League komen. Welke clubs promoveren sowieso en wie spelen de play-offs? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Twee clubs al zeker van de Premier League

De twee Engelse clubs die al promotie naar de Premier League op basis van de eindklassering hebben afgedwongen zijn Burnley en Sheffield United. Onder leiding van Vincent Kompany werd Burnley kampioen van de Championship met meer dan honderd punten. Sheffield United werd tweede, maar volgt met 91 punten wel op gepaste afstand. Na vorig seizoen te zijn gedegradeerd bewandelen de twee clubs nu de omgekeerde weg.

Vier clubs strijden in de play-offs

De vier clubs die in de play-offs strijden om het laatste ticket voor de Premier League zijn Sunderland, Luton Town, Coventry City en Middlesbrough. Sunderland neemt het op tegen Luton Town, terwijl Coventry City tegen Middlesbrough speelt. De winnaars van deze twee tweeluiken treffen elkaar in de finale van de play-offs op Wembley. Saillant detail: bij Coventry City speelt Nederlander Gustavo Hamer, die afkomstig is uit de jeugd van Feyenoord.


Gustavo Hamer in actie voor Coventry City

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!