Afgelaste North London derby zorgt voor onrust: 'Arsenal deed niets verkeerds'

Afgelaste North London derby zorgt voor onrust: 'Arsenal deed niets verkeerds'

16 januari - 14:32 Laatste update: 15:40
Premier League 0 Reacties

De afgelasting van de North London derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal maakt de nodige tongen los in Engeland. Analist Micah Richards breekt een lans voor de handelswijze van The Gunners en benadrukt dat de ploeg van manager Mikel Arteta volgens de regels heeft gehandeld.

Het beladen duel werd eerder deze week afgelast door de competitie-organisator, omdat Arsenal onvoldoende spelers op de been kon brengen. Aangezien er slechts één coronabesmetting te noteren viel (Martin Odegaard), reageerden veel mensen verbolgen over het geannuleerde duel.

In de studio van Sky Sports reageert Richards op de ontstane onrust. "Wanneer het op Arsenal aankomt, wil iedereen erover meepraten. Volgens de regels heeft Arsenal niets verkeerds gedaan", benadrukt de voormalig verdediger.

Volgens Richards is de reden voor de afgelasting eenvoudig. "Ze hebben niet genoeg eerste elftalspelers. Ik snap de frustraties onder de mensen. Andere clubs zouden precies hetzelfde doen. Het is geen Arsenal-ding."

De handelswijze van The Gunners is allesbehalve controversieel volgens de dertienvoudig international van Engeland. "Elk team in de Premier League kijkt naar de eigen spelers om. En als ze zeggen dat ze dat niet doen, liegen ze", neemt hij Arsenal in bescherming.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie