Nieuws

Linssen juicht in Japan voor Feyenoord: 'Die club zit voor altijd onder je huid'

Linssen juicht in Japan voor Feyenoord: 'Die club zit voor altijd onder je huid'

13-05-2023 10:31

Bryan Linssen zit zondagnacht op de bank in Tokio te juichen voor Feyenoord. De 32-jarige kleine spits speelde tot vorig seizoen voor de Rotterdammers en bereikte er de finale van de Conference League, maar verdient hedendaags zijn brood bij de Urawa Red Diamonds uit Japan. Hij spreekt nog altijd vol bewondering over de club die op het punt staat om kampioen van Nederland te gaan worden.

"Die club zit voor altijd onder je huid", aldus Linssen in gesprek met de NOS. Hij zal de kampioenswedstrijd van Feyenoord op de voet gaan volgen, om 23.45 uur lokale tijd. "Dat wordt dus nachtwerk. Gelukkig hebben we maandag een vrije dag op de club."

Hij heeft nog regelmatig contact met oud-teamgenoten en -stafleden. "Toen wij vorige week de Aziatische versie van de Champions League wonnen, stuurde Slot me een berichtje om me te feliciteren. Zoiets is heel leuk, ook al heb ik in die finale geen minuut gespeeld."

Zoals hij zelf al zegt, speelt de aanvaller weinig in Japan. Spijt van zijn overstap heeft hij echter niet. Een tikkeltje heimwee naar Rotterdam wellicht wel. "Spelen in De Kuip met 50.000 supporters op de tribunes die altijd achter je staan, dat valt echt met geen enkele andere club te vergelijken. Als je ooit onderdeel bent geweest van die club, blijf je dat de rest van je leven."

"Pas als je het niet meer meemaakt, besef je hoe mooi en bijzonder zulke momenten zijn", zo vervolgt de kleine goaltjesdief. Hij heeft het over een bepaalde weg die Feyenoord onder Slot is ingeslagen, waardoor het Rotterdamse geloof in de landstitel groeide. "Ook al paste dat volgens veel mensen niet bij Feyenoord. Het was heel erg nieuw voor iedereen."

Slot is dan ook de man die volgens Linssen alle lof verdient, al moeten de spelers het natuurlijk uitvoeren. Met één van de nieuwe maakte hij in december een praatje, toen hij voor even terug was in Rotterdam. De naam luidt Santiago Giménez, de clubtopscorer in het huidige seizoen. "Ik zag veel van mezelf in hem terug. Hij kwam ook vanuit een ver buitenland in een vreemde cultuur terecht en heeft, net als ik, een half jaar nodig gehad om zich aan te passen. Nu hij zijn draai heeft gevonden, scoort hij er aardig op los. Het lijkt wel alsof iedere bal die hij aanraakt het doel in vliegt. Daar moet hij van profiteren. En Feyenoord ook."

De Limburger zal de landstitel van Feyenoord in ieder geval gaan vieren. "Het is dat ik hier thuis geen enkel Feyenoord-shirt in de kast heb liggen. Anders was ik misschien wel juichend door het centrum van Tokio gaan lopen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!