'Gosens persoonlijk akkoord met Newcastle United: clubs er nog niet uit'

'Gosens persoonlijk akkoord met Newcastle United: clubs er nog niet uit'

16 januari - 14:04 Laatste update: 15:03
Premier League 0 Reacties

Robin Gosens verlaat Atalanta Bergamo mogelijk voor Newcastle United. De steenrijke Premier League-club heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Duitser met Nederlandse roots. Een akkoord tussen beide clubs is nog niet bereikt.

Het bericht wordt gebracht door Sky Italia. Een officieel bod is nog niet uitgebracht door de nummer vier van de Serie A. Er is reeds overeenstemming bereikt met de oud-speler van onder meer Heracles Almelo over een contract voor 3,5 jaar. In die periode kan Gosens een nettobedrag van 3,5 miljoen euro op jaarbasis opstrijken, weet het Italiaanse medium.

Gosens staat sinds eind september al langs de kant met een slepende hamstringblessure bij de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini. Of de transfer doorgang vindt, lijkt af te hangen van eventuele problemen die bij de medische keuring aan het licht komen.

De dertienvoudig international van Duitsland kwam in Nederland uit voor Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo. In 2017 maakte hij een droomtransfer naar de Italiaanse topclub, dat toentertijd ruim één miljoen overmaakte aan de Almeloërs om zich van de diensten van de verdediger annex middenvelder te verzekeren. De marktwaarde van Gosens wordt door Transfermarkt getaxeerd op 35 miljoen euro.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie