Zirkzee ondanks twee goals niet tevreden bij Jong Oranje: 'We kunnen veel beter'

Zirkzee ondanks twee goals niet tevreden bij Jong Oranje: 'We kunnen veel beter'

Joshua Zirkzee denkt dat Jong Oranje veel beter kan. De ploeg van Erwin van de Looi speelde vrijdagavond met 2-2 gelijk bij Jong Zwitserland, maar daar is Zirkzee dus niet tevreden mee.

Jong Oranje keek eerst tegen een 2-0 achterstand aan tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Zirkzee nam de Nederlandse talenten echter bij de hand met twee goals. Daardoor gaat Jong Oranje met een punt terug naar Nederland. "Ik denk dat wij veel beter kunnen", stelt Zirkzee bij ESPN.

"We hebben de tweede helft gedomineerd, vooral tegen het einde aan", vervolgt hij. "We waren heel dreigend, maar jammer genoeg hebben we het niet afgemaakt. Ik denk ook dat ik genoeg kansen kreeg die er nog in konden."

Wat opviel tegen Jong Zwitserland, was dat Zirkzee regelmatig inzakte vanuit de spitspositie. "Ik ben een spits die houdt van voetballen", verklaart de aanvaller van RSC Anderlecht. "Ik kom vaak in de bal, dat het is een beetje een automatisme dat eruit moet. Als ik het team ermee kan helpen door een extra optie op het middenveld te creëren, dan is het wel lekker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie