'Napoli wil Tagliafico van uitzichtloze situatie bij Ajax bevrijden'

'Napoli wil Tagliafico van uitzichtloze situatie bij Ajax bevrijden'

16 januari - 12:25 Laatste update: 15:40
Eredivisie 0 Reacties

Nicolás Tagliafico staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Italiaanse topclub Napoli. De linksback is dit seizoen niet langer zeker van een basisplaats bij Ajax. De nummer drie van de Serie A wil de vleugelverdediger tot het einde van het seizoen huren.

Het nieuws wordt gebracht door de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano. Hij schrijft dat Tagliafico voor Napoli als 'een interessante mogelijkheid' geldt om in januari bij de ploeg van trainer Luciano Spalletti aan te sluiten.  

I Partenopei wil de Argentijnse verdediger huren met een optie tot koop. Het contract van Tagliafico loopt in Amsterdam door tot medio 2023. In december liet Erik ten Hag weten niet open te staan voor een tussentijds vertrek van de linksachter.  

Dit seizoen vindt Tagliafico zich steevast terug op de reservebank. Jurriën Timber en Lisandro Martínez vormen het hart van de verdediging, waardoor Daley Blind naar de linksbackpositie is doorgeschoven. Zij zijn alle drie onomstreden in de achterhoede van Ten Hag.  

In december werd Chelsea nog genoemd als mogelijke bestemming voor de international van Argentinië. The Blues zijn naarstig op zoek naar een linksachter, nu eerste keus Ben Chilwell met een zware knieblessure tot het einde van het seizoen is uitgeschakeld. Volgens transferspecialist Romano staan er in januari geen nieuwe gesprekken met Ajax op de planning over een mogelijke transfer van Tagliafico. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie