Brobbey direct in de basis bij Ajax, zieke Ramselaar begint op de bank bij Utrecht

Brobbey direct in de basis bij Ajax, zieke Ramselaar begint op de bank bij Utrecht

16 januari - 12:05 Laatste update: 16:11
Eredivisie 0 Reacties

Brian Brobbey keert terug in de basis bij Ajax voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, die zondagmiddag om 12.15 uur in de Galgenwaard begint. Bij de gastheren heeft trainer René Hake direct een basisplaats ingeruimd voor aanwinst Naoki Maeda.

Brobbey vervangt Sébastien Haller, die afwezig is wegens deelname aan de Afrika Cup namens Ivoorkust. Brobbey keerde in januari terug bij de hoofdstedelingen, nadat hij afgelopen zomer nog transfervrij naar RB Leipzig vertrok. Achter de namen van Lisandro Martínez en Jurriën Timber stond een vraagteken, maar zij zijn fit genoeg bevonden om vanaf de eerste minuut te spelen.  

Bij de thuisploeg is de basisplaats van Fabian de Keijzer opvallend. Maarten Paes, in de eerste seizoenshelft nog de eerste keeper bij FC Utrecht, lijkt op weg naar MLS-club FC Dallas. Maeda vindt zichzelf ook terug in de basiself. De Japanner werd in de winter van Nagoya Grampus overgenomen en maakt zodoende direct zijn debuut. De zieke Bart Ramselaar is niet fit genoeg om te starten en begint vanaf de bank.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie