Nieuws

Guardiola: 'Messi zal het onmogelijke doen om terug te keren bij Barcelona'

Guardiola: 'Messi zal het onmogelijke doen om terug te keren bij Barcelona'

10-05-2023 18:01

Ondanks vele geruchten over een mogelijke overstap naar Saudi-Arabië, hoopt Pep Guardiola dat Lionel Messi er alles aan doet om terug te keren bij FC Barcelona. De Spaanse coach komt, wanneer het kan, nog regelmatig in het Camp Nou en stelt dat president Joan Laporta er alles aan doet om Messi zijn respect te geven.

"Hij zal het onmogelijke doen om terug te keren bij Barcelona", aldus zijn voormalig trainer tegenover ESPN. "Ik ben lid van Barcelona, heb daar nog mijn stoelen en hoop dat we hem op een dag het respect kunnen geven dat hij verdient." Dinsdag dacht het Franse persbureau AFP nog zeker te weten dat Messi een lucratief contract zou gaan tekenen bij het Arabische Al-Hilal, maar de familie van de Argentijnse superster ontkende dat resoluut.

"Hij is de beste speler aller tijden", zo vervolgt de oefenmeester van Manchester City. "In de laatste decennia was Barcelona booming en dat zou zonder Messi niet zijn gelukt. Ik heb het niet alleen over cijfers, maar ook over het spel, de schoonheid, esthetiek, effectiviteit, alles…"

Guardiola stelt dat Joan Laporta, de president van de Catalaanse club, een grote waardering heeft voor Messi. "Ik hoop dat de dag komt dat ik kan applaudisseren voor Leo. En ik weet ook dat Laporta gaat proberen om hem en zijn familie de liefde, dankbaarheid en respect te tonen die hij getoond heeft voor de club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!