Transfernieuws

'Feyenoord zet zinnen op komst 16-jarige vleugelverdediger van FC Volendam'

'Feyenoord zet zinnen op komst 16-jarige vleugelverdediger van FC Volendam'

10-05-2023 06:41

Feyenoord is druk bezig om de 16-jarige Givairo Read over te nemen van FC Volendam. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl dinsdagavond. De jonge vleugelverdediger heeft zijn Eredivisie-debuut al achter de rug.

De ontwikkeling van Read gaat in sneltreinvaart. Hij begon zijn actieve carrière bij FC Volendam Onder-16, maar maakte al snel de overstap naar het Jong-team in de Tweede Divisie, het derde Nederlandse niveau. Met zijn destijds vijftienjarige leeftijd is hij de jongste speler ooit voor Jong Volendam. Vanaf maart trainde hij mee met de eerste selectie van trainer Wim Jonk. In het met 2-1 gewonnen thuisduel tegen Fortuna Sittard maakte hij zijn vooralsnog enige minuten in de Eredivisie.

Read vertelde zelf ooit eens een multifunctionele back te zijn, João Cancelo van Bayern München als zijn voorbeeld te zien en zowel op de linker- als rechterzijde uit de voeten te kunnen. Bij Feyenoord zijn die posities met Quilindschy Hartman, Lutsharel Geertruida, Naraysho Kasanwirjo, Marcos López, Marcus Pedersen en Mimeirhel Benita in ieder geval al breed bezet, waardoor het zeer aannemelijk is dat hij voor de toekomst wordt gehaald.

Read maakt bovendien deel uit van de selectie van Oranje Onder-17 voor het Europees kampioenschap.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!