Nieuws

Welke clubs spelen er allemaal in de hoogste voetbalcompetitie in Saudi-Arabië?

Welke clubs spelen er allemaal in de hoogste voetbalcompetitie in Saudi-Arabië?

09-05-2023 13:50 Laatste update: 21-06-2023 23:00

De Saudi Professional League, het is op de dag van vandaag een veelbesproken competitie in Europa. Dat komt allemaal door de recente overgang van Cristiano Ronaldo naar Al-Nassr, de transfer van Karim Benzema naar Al-Hilal en de velen topspelers die gelinkt worden aan een overstap naar Saudi-Arabië. Welke clubs spelen er eigenlijk allemaal op het hoogste niveau in Saudi-Arabië? VoetbalNieuws zet de clubs voor je op een rij.

Van Al Ittihad tot Al-Batin FC

De bekendste clubs uit Saoedi-Arabië zijn Al Nassr en Al Hilal, maar beide clubs gaan naar alle waarschijnlijkheid geen kampioen van het Arabische land worden. Al Ittihad staat bovenaan de ranglijst. Verder kennen we dit seizoen de volgende clubs in Saoedi-Arabië:

Al Shabab, Al Taawoun, Al Fateh, Al Tai, Damac FC, Al Ettifaq, Abha Club, Al Raed, Al Wehda, Al-Fayha, Khaleej Club, Al Adalah Club, Al-Batin FC.


Fans van Al-Nassr juichen voor Cristiano Ronaldo

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!