'Vooral de topclubs hebben toch wel hun beklag gedaan over Ajax, ook bij de KNVB'

'Vooral de topclubs hebben toch wel hun beklag gedaan over Ajax, ook bij de KNVB'

15 januari - 20:45 Laatste update: 20:44
Eredivisie 0 Reacties

Meerdere Eredivisie-clubs hebben zich uitgelaten over het feit hoe Ajax is omgegaan met de coronaregels tijdens en na het trainingskamp in Portugal. Eerder riepen minister Hugo de Jonge en Eredivisie CV-voorzitter Jan de Jong al op het matje, maar daarmee is de kous nog niet af.

Dat onthult Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International. Ajax keerde door een corona-uitbraak in de selectie vroegtijdig terug uit Portugal, maar overtrad op de terugweg de coronaregels. De besmette selectie- en stafleden vlogen terug naar Nederland, terwijl ze volgens de richtlijnen in Portugal in quarantaine hadden gemoeten. In VI Vandaag meldt Jansen dat dit kwaad bloed heeft gezet bij verscheidene Eredivisie-clubs. 

"Totaal niet blij mee, vooral de topclubs hebben toch wel hun beklag gedaan, ook bij de KNVB", stelt hij. "Dat de KNVB helemaal stil is gebleven, ook geen statement heeft gemaakt en er niets over gezegd heeft. En Ajax heeft gezegd: nou, snel terug naar Nederland en we nemen voor lief dat er even een storm van kritiek is en we gaan weer door."

Minister De Jonge zou contact hebben gehad met Ajax, maar hiervan is volgens Jansen geen sprake geweest. "Nee, dat is echt voor de bühne gebeurd. Bij Ajax leeft echt het gevoel: prima, we zijn er goed mee weggekomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie