Exclusive

Hoe verliepen de halve finales tussen Real Madrid en Manchester City vorig jaar?

Hoe verliepen de halve finales tussen Real Madrid en Manchester City vorig jaar?

09-05-2023 07:00 Laatste update: 19:15

Grootmachten Real Madrid en Manchester City treffen elkaar dinsdagavond, net als vorig seizoen, in de halve finales van de Champions League. Hoe verliepen de memorabele ontmoetingen van toen? VoetbalNieuws blikt terug op een spectaculair Europees tweeluik.

De loting heeft uitgewezen dat Real deze keer eerst thuis speelt, maar dat was vorig jaar precies anders. Toen heetten The Citizens het team van Carlo Ancelotti eerst welkom in het Etihad Stadium. Het eerste duel beloofde een waar spektakel te worden, waarin City uiteindelijk aan het langste eind trok.

Waar doelpuntenfestijn in Manchester

De mannen van Pep Guardiola schoten uit de startblokken en stonden na elf minuten spelen al met 2-0 voor dankzij een kopbal van Kevin De Bruyne en een scherpe intikker van Gabriel Jesus, die momenteel voor Arsenal speelt. City leek al snel in het heenduel het verschil te maken en kreeg kansen op meer treffers, maar vlak voor rust tikte niemand minder dan Reals grootmeester Karim Benzema de aansluitingstreffer binnen: 2-1.

Zo sterk als City de eerste helft begon, zo was het ook in de tweede. Phil Foden maakte er in de 52ste minuut met het hoofd 3-1 van, maar het antwoord van Real was er alweer snel. Vinícius Junior dribbelde alles en iedereen aan de linkerzijde voorbij en liet de toeschouwers op het puntje van hun stoel zitten voor een waar doelpuntenfestijn. Inderaad, zo bleek, want wie dacht dat de 4-2 van Bernardo Silva de laatste goal van de wedstrijd zou zijn, kwam bedrogen uit. Een bal op de hand van City-verdediger Aymeric Laporte zorgde ervoor dat Real nog een strafschop kreeg, die Benzema vervolgens met een panenka benutte. Een enorme opsteker voor De Koninklijke, die vol zelfvertrouwen naar het thuisduel kon uitkijken.

Ongelooflijke comeback met Rodrygo en Benzema in de hoofdrol

Een nogal saai duel in het Santiago Bernabéu kwam pas in het laatste kwartier écht tot ontbranding. Riyad Mahrez scoorde voor City, waardoor het wel beslist leek. De Engelsen stonden over twee duels met 3-5 voor, waardoor Real nog minimaal twee keer moest scoren om een verlenging te bewerkstelligen. Dat kon bijna niet… toch?

Real had dat CL-seizoen al twee absolute comebacks weten neer te zetten, tegen Paris Saint-Germain en Chelsea, en flikte het kunstje in de halve finales nog maar eens. Rodrygo tikte in de 89e (!) minuut bij de eerste paal de 1-1 binnen, waardoor de Madrilenen nog één treffer nodig hadden voor een verlenging. Pompen of verzuipen, zo klonk het devies. Amper twee minuten na zijn eerste, maakte Rodrygo ook zijn tweede. De jonge Braziliaan torende boven alles en iedereen uit en kopte raak.

Een enorme klap voor City, dat de finaleplaats al als sneeuw voor de zon en vol ongeloof voor de ogen zag verdwijnen. En zo geschiedde. Rúben Dias haalde in de eerste helft van de verlenging de diepgelopen Benzema neer in de zestien, waardoor een strafschop het logische gevolg was. Net als in het heenduel ging de Fransman achter de bal staan en ook nu was het raak: 3-1! De comeback van Real was compleet. De Spanjaarden kwamen in de blessuretijd nog goed weg toen Fernandinho bij de tweede paal de bevrijdende treffer voor City vergat te maken en trokken uiteindelijk toch weer aan het langste eind. In de finale werd met 1-0 gewonnen van Liverpool, waardoor de club de veertiende CL-titel uit de geschiedenis kon bijschrijven.

Of het tweeluik van dit jaar weer zo’n spektakel wordt, moet uiteraard nog blijken. Wij tekenen er ieder geval voor! Wat denk jij, wie plaatst zich voor de finale van de Champions League?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!