Nieuws

In het spoor van Dessers: deze spelers kunnen Conference League-topscorer worden

In het spoor van Dessers: deze spelers kunnen Conference League-topscorer worden

07-06-2023 08:00 Laatste update: 08:02

De finale van de Conference League staat op het programma. Fiorentina neemt het op tegen West Ham United en er maken nog een aantal spelers kans op de topscorerstitel. Wie staat er momenteel bovenaan en welke spelers maken nog een goede kans? VoetbalNieuws zet een top twee (met meerdere spelers) op rij van de spelers die nog kans maken.

Twee spelers op een gedeelde derde plaats

Twee spelers die nog in het toernooi zitten hebben momenteel zes doelpunten gemaakt. Het gaat om Luka Jovic (Fiorentina) en Michail Antonio (West Ham United). Een van deze twee spelers zal in de finale tot scoren moeten komen om nog kans te maken op de topscorerstitel. Naast Jovic en Antonio heeft ook Hugo Cuypers van KAA Gent zes doelpunten. Hij kan de topscorerstitel in ieder geval vergeten. 


Antonio met West Ham in actie tegen KAA Gent. Woensdag speelt de aanvaller de Conference League-finale.

Fiorentina-aanvaller aan de leiding

Met Arthur Cabral en Luka Jović heeft Fiorentina nog twee ijzers in het vuur. De eerstgenoemde aanvaller van de club uit Florence is de lijstaanvoerder met zeven doelpunten in de Conference League. Momenteel deelt de aanvaller de topscorerstitel nog met Zeki Amdouni, die ook zeven keer scoorde voor FC Basel. Fiorentina ontdeed zich in de halve finale echter van de Zwiterse ploeg, waardoor Cabral in ieder geval één concurrent minder heeft. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!