Nieuws

Wie is de topscorer van de Europa League en welke spelers maken er nog kans?

Wie is de topscorer van de Europa League en welke spelers maken er nog kans?

31-05-2023 07:56 Laatste update: 07:56

De finale van de Europa League staan op het programma. Wie de topscorer van het toernooi gaat worden is nog altijd geen uitgemaakte zaak. VoetbalNieuws zet de top drie op een rijtje en informeert je wie er nog kans maken.

3 Santiago Gimenez

De Mexicaanse spits was dit seizoen lang de topscorer van de Europa League. Gimenez wist maar liefst drie keer te scoren over twee wedstrijden tegen SS Lazio en één tegen SK Sturm Graz. Mede daardoor stootte Feyenoord als groepshoofd door naar de knock-outfase. Ook tegen FC Shakhtar Donetsk kwam Gimenez tot scoren voor de Rotterdammers. Na twee voor Gimenez doelpuntloze duels met AS Roma viel het doek voor Feyenoord.

2 Victor Boniface

De spits van het Belgische Union Saint-Gilloise scoorde maar liefst zes keer in de Europa League voor zijn ploeg. Boniface had tien wedstrijden nodig voor dit aantal. In de groepsfase scoorde de 22-jarige Nigeriaan drie keer. In de knock-outfase maakte Boniface de andere drie.

1 Marcus Rashford

Rashford is tot op heden de lijstaanvoerder in dit klassement. De Engelse aanvaller van Manchester United vond net als Boniface zes keer het net, maar daar had Rashford één wedstrijd minder voor nodig. De 25-jarige oogappel van Erik ten Hag scoorde drie keer in de groepsfase en drie keer in de knock-outfase.

Andere kanshebbers

In theorie maken natuurlijk alle spelers van AS Roma en Sevilla FC nog kans op de topscorerstitel. Bij AS Roma lopen er twee spelers rond die een serieuze gooi kunnen gaan doen. Lorenzo Pellegrini en Paulo Dybala scoorden allebei al vier keer in de Europa League. Ook Sevilla heeft met Youssef En-Nesuri nog een grote kanshebber. Ook hij scoorde al vier keer. Andrea Belotti maakte er drie voor AS Roma, waardoor hij enkel met een hattrick nog gedeeld topscorer kan worden.

Bekijk hier het programma, de uitslagen en andere statistieken van de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!