Nieuws

Update: City bevestigt blessure Aké in aanloop naar CL-clash tegen Real Madrid

Update: City bevestigt blessure Aké in aanloop naar CL-clash tegen Real Madrid

08-05-2023 20:39 Laatste update: 20:47

Meerdere Spaanse media, waaronder Diario SPORTAS en Mundo Deportivo, maken melding van de absentie van Nathan Aké tegen Real Madrid. De Manchester City-verdediger viel in het duel met Leeds United (2-1 zege) geblesseerd uit en heeft de afsluitende training voor de Champions League-kraker tegen Los Blancos gemist.

In de 54ste minuut van de wedstrijd tegen The Whites moest Aké zich laten vervangen door Kyle Walker. Op eigen kracht kon de Oranje-international het veld verlaten. Het zou gaan om een spierblessure Volgens informatie van de Spaanse kranten gaat er sowieso een streep door het eerste duel met De Koninklijke en reist Aké niet af naar Spanje.

Dit seizoen is de linkspoot een vaste kracht in de aanvalsmachine van Pep Guardiola. Aké bestiert in een formatie met drie verdedigers de linkerflank. In het tweeluik tegen Bayern München in de achtste finale van de Champions League maakte Aké nog indruk met zijn sterke spel. De halve finale in het miljardenbal wordt dinsdagavond om 21.00 uur afgewerkt.

Update: Nathan Aké zit niet bij de selectie van Manchester City in aanloop naar de Champions League-clash tegen Real Madrid. De verdediger heeft een spierblessure opgelopen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!